Utön palvelut ja liikenneyhteydet

Utön saarelle kulkee yhteysalus M/S Baldur (Vara- ja talvialuksena M/S Kökar). Lähtöpaikka on Nauvon Pärnäisten satama. (Poikkeuksellisesti toukokuuhun 2021 asti vierasvenesatama rakennustöiden vuoksi.)

Yhteisalus on matkustajille maksuton, ja myös pysäköinti Pärnäisissä on ilmaista!

Matkan kesto Nauvosta Utön satamaan välipysähdyksineen on vajaat viisi tuntia. Laiva suuntaa heti saapumisen jälkeen takaisin, joten saarella vierailu tällä aluksella vaatii käytännössä 1 tai kahden yön yöpymistä.

Myös taksiveneitä on mahdollista tilata.

Saarelle pääsee myös omalla veneellä. Vierasvenesatamaa ylläpitää Hannas Horisont. Palveluihin kuuluu kahvila/kauppa, sähkö, wc ja jätehuolto. Myös Utön merihotellilla on oma 10 poijupaikan vierasvenesatama.

Majoitusvaihtoehdot

Utö Havshotel toimii puolustusvoimilta vapautuneissa kasarmitiloissa, sekä erillisissä Kalkas hotellirakennuksessa. Lisäksi samaan kokonaisuuteen kuuluu Fågelli-matkustajakoti sekä hotelliravintola.

Hannas Horisont tarjoaa vierasvenesataman ja kahvilan ohella myös Bed&Breakfast tyylistä majoitusta Utön majakan juurella Luotsimäellä. Tämän lisäksi yrityksellä on vuokrattavia mökkejä Utön kylällä.

Telttailu on sallitua vain sille varatulla paikalla saaren eteläisellä niemellä. Huomioi retkeillessä myös että puolustusvoimien alueille pääsy on kielletty. Lisäksi lintujen pesintää ei saa häiritä, joten pesimäaikaan rantoja tulee välttää.

Palvelut

Päivittäistavakauppa Utö Handel (K-ruokakauppa) palvelee vuoden ympäri.